Spoštovani gospod škof!

Danes lahko zapišemo: »Življenje je kakor knjiga, včasih so njene strani žalostne in sive, a drugič mavrične, igrive in zanimive.« Tako je bilo tudi v Vašem življenju; veliko lepega, izzivalnega in zanimivega, a marsikaj tudi težkega in grenkega.

Ko obhajate 75-letnico Vašega življenja, Vam vsi duhovniki, redovniki, redovnice, sodelavci in verniki iskreno čestitamo in želimo, naj Vam slovenski svetniški kandidati, še posebno bl. Alojzij Grozde in Vaš zavetnik sv. Andrej izprosijo krepkega zdravja, veliko poguma in Božjega blagoslova pri vodenju naše škofije in tudi v prihodnjih bolj umirjenih letih Vašega življenja.

Božidar Metelko

generalni vikar


Ob življenjskem jubileju so škofu čestitali tudi pevci in sodelavci. Prvi so ga obiskali člani duhovniškega okteta Oremus in mu v sredo, 10. oktobra, pripravili podoknico na škofiji. Na rojstni dan, v nedeljo, 14. oktobra, so mu po sodelovanju pri maši v novomeški stolnici zapeli pevci župnijskega zbora iz Železnikov in novomeškega stolnega zbora Ignacij Hladnik. V ponedeljek, 15. oktobra, pa so mu ob kosilu na škofiji čestitali sodelavci škofijskega ordinariata in stolni kanoniki.

Škofu Andreju Glavanu želimo obilo zdravja, moči, miru in blagoslova pri vodenju novomeške škofije in pripravi vsega potrebnega za vrednega naslednika.