Od 28. septembra do 1.oktobra 2014 bodo potekali dnevi Odprimo Slovenijo življenju.

Ob tej priložnosti se je škof Andrej Glavan v petek, 26. septembra, srečal s ustanoviteljem in predstavniki gibanja Zakonci za Kristusa, ki so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani obhajali svoj letni evropski kongres.

- V Novem mestu bo v nedeljo, 28. septembra, ob 18.00 uri v Baragovem zavodu v Šmihelu predavanje z naslovom Vloga družine v Cerkvi in družbi. Predavala bosta dr. Ligaya Acosta in pater Shenan Boquet iz gibanja Human Life International (HLI), ki bosta v naslednjih dneh obiskala vse slovenske škofije.

Prisrčno in toplo vabljeni na to poživitev za naše družinsko življenje!

HLI je največja svetovna pro-life organizacija, ki po vsem svetu ozavešča o kulturi življenja in razsežnostih kulture smrti (kontracepcija, splav, evtanazija, rušenje družine, homoseksualnost) z molitvijo, svetovanjem in predavanji. Pred rožnovensko nedeljo in godom sv. Favstine Kovalske (5. oktober) od 26. septembra do 4. oktobra bo potekala molitev devetdnevnice Božjega usmiljenja.

- V nedeljo, 28. septembra, bo na Kongresnem trgu v Ljubljani dogodek Živi na polno za človekovo dostojanstvo in veselje do življenja.

Program dogodka Živi na polno:
- 16.00 maša v uršulinski cerkvi,
- 17.00 flashmob (skupinski ples) na pesem Živi na polno (koreografija je na youtube: Slovenija, zapleši), pričevanja o človekovem dostojanstvu,
- 18.00 slavilni koncert krščanske glasbe, izvaja Skromni bend.

Organizatorji dogodkov za življenje so: Živ!m, Božji otroci, Katoliška karizmatična prenova, Gibanje fokolarov, Zakonci za Kristusa, Emanuel, Iskreni.net.

Slovenska škofovska konferenca (SŠK) je na svoji redni seji 5. maja 2014 podprla molitveno pobudo Zavoda Božji otroci. Pobuda Zavoda poslana SŠK: »Želimo si, da bi Cerkev na Slovenskem okrepila molitev za življenje, Cerkev in domovino, zato vas prosimo, da bi Cerkev spodbudili k adoraciji enkrat tedensko po župnijah.«

Več informacij: Valentina Pikelj, Zavod Božji otroci, e-pošta:bozjiotroci.zavod@gmail.com, GSM: 051 265 997.

Besedilo povzeto po TU SŠK