« Nazaj na prvo stran

Vabilo na predstavitev Trpljenja

21. marec 2023

Z veseljem sporočamo, da smo na Zavodu za cerkveno glasbo za letošnji postni čas pripravili novo publikacijo pasijona, izdajo Trpljenje našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki v celoti in dosledno uporablja besedilo iz trenutne izdaje lekcionarjev v slovenskem jeziku (1999/2000).

Vsebino so pregledali trije recenzenti, prav tako je bila poslana na Slovensko liturgično komisijo, kjer so jo pregledali njihovi strokovni sodelavci in podelili oceno nihil obstat. Na podlagi te ocene je Slovenska škofovska konferenca 1. februarja 2023 podala soglasje (imprimatur) za izdajo in javno uporabo pri bogoslužju.

Več o publikaciji, ki je sestavljena iz 7 tiskovin ter vsebuje 3 knjige v trdi vezavi za vlogo Pripovedovalca, za vlogo Kristusa ter za Osebe in množico in 4 zvezke za pevske zbore, si lahko preberete na naši spletni strani (klik), kjer lahko poslušate tudi posnetek in se po potrebi po njem naučite napeva. 

Posebej lepo vabljeni naslednji torek, 21. marca, ob 13h v prostore Teološke fakultete, kjer bomo z gosti predstavili novo publikacijo, ki jo boste lahko takrat nabavili brez poštnine, pevci pa nam bodo tudi zapeli nekaj izsekov iz pričujoče izdaje.