« Nazaj na prvo stran

Adventna duhovna obnova za katehistinje in katehiste

19. december 2019

Od petka do sobote, 13. - 14. 12. 2019, je v Baragovem zavodu v Novem mestu potekala Duhovna obnova za slušatelje Kathetsko pastoralne šole in člane škofijska skupnosti katehistinj in katehistov.

Odmik z Božjo besedo

V Baragovem zavodu v Novem mestu smo se na adventni duhovni obnovi pod vodstvom s. Metke Kos, redovnice Frančiškanke Marijine misijonarke, zbrale katehistinje iz naše škofije in aktualni slušatelji Katehetsko pastoralne šole Novo mesto. V adventnem času, času pričakovanja, smo se želeli odmakniti od vrveža utripajočih luči in potrošništva ter se prepustiti božji besedi. Duhovno obnovo smo začeli že v petek zvečer z molitvijo k Svetemu Duhu, nadaljevali pa v soboto po jutranji molitvi in zajtrku.

V »puščavo« smo se umaknili dvakrat. Ob Lukovem evangeliju smo razmišljali o Mariji. Najprej ob odlomku: Napoved Jezusovega rojstva in nato še ob odlomku: Marija obišče Elizabeto. S. Metka nam je svetovala, kako naj se pripravimo na molitev ob Božji besedi. Pot smo nadaljevali sami, v razmišljanju in pogovoru z Jezusom. Na koncu smo opravili kratko podelitev v skupini.

V času duhovne obnove je bil na razpolago tudi duhovnik g. Tomaž Maras tako za osebni pogovor kot tudi za spoved. S sodelovanjem pri sveti maši, ki jo je daroval g. Maras v kapeli zavoda, smo duhovno obnovo zaključili. Priporočili smo se Materi Božji za varstvo in Svetemu Duhu, da nam da moči za dokončanje študija oziroma opravljanje katehetske službe.

Hvala sestram Hčeram Marije Pomočnice, da so organizirale duhovno obnovo in nas prijazno in velikodušno gostile v prostorih Baragovega zavoda, ter s. Metki, ki nas je vedra in nasmejana spremljala v odmiku z Božjo besedo.

Erna Šegula, katehistinja