« Nazaj na prvo stran

Študijsko posvetovanje katehistov in katehistinj

14. november 2019

Med 8. in 10. novembrom 2019 je v  Ilirski Bistrici potekalo Študijsko posvetovanje Skupnosti slovenskih katehistov in katehistinj (SSKK) na temo: "Obhajam, kar živim – Mistagoška kateheza".

V dopoldanskem delu sobote smo udeleženci prisostvovali predavanju ge. Martine Jenko Mavrič, ki je po svoji osnovni izobrazbi defektologinja. V povezavi s praktičnimi vajami ter osebnimi izkušnjami dela na tem področju je govorila na temo: Gibalne vaje in umirjaje v katehezi.

Poskušali smo vsaj malo vstopati v skrivnosti doživljanja in delovanja naših malih »živahnežev«.

V popoldanskem delu nas je s. Magda Burger v vsej dinamičnosti popeljala na pot mistagoške kateheze zakramentov.

V nedeljo nas je g. Slavko Rebec v duhovni obnovi navduševal nad resničnostjo, da je svetloba močnejša od teme. Lepa in bogata, čeprav drobna doživetja pri so katehezi lahko neprimerno močnejša od malodušja in »jamranja«, če se zavedamo, da je potrebno sejati seme Božje besede vztrajno in velikodušno.

Branje Božjih del v lepih trenutkih pri katehezi lahko primerjamo molitvi pred tabernakljem. Saj Jezus živi in deluje v nas, ter nas pošilja, da delujemo v njegovem imenu.

Teh duhovno in strokovno bogatih dni se je udeležilo med 40 in 50 katehistinj in katehistov. Na fotografiji  je vidno lepo število katehistinj iz naše novomeške škofije.  

(Več utrinkov pestrega dogajanja boste lahko videli v prihodnjih dneh na strani sku.rkc.si.)

s. Marija Zabret, voditeljica Škofijske SKK NM