« Nazaj na prvo stran

Izlet s prostovoljci Škofijske karitas Novo mesto v Mozirski Gaj

22. april 2024

V četrtek, 18.aprila, je Škofijska karitas Novo mesto organizirala izlet za prostovoljce mreže Karitas, ki delujejo na področju škofije Novo mesto.

Dva avtobusa prostovoljcev sta se odpravila v Mozirski Gaj, kjer je še pred slabim letom dni, ujma povzočila velikansko gmotno škodo. Kot so pripovedovali na vodenem ogledu, je v času po ujmi park izgledal popolnoma neprepoznaven. Težko si je bilo misliti, da bo kdaj mogoče področje sanirati na prvotno stanje. Park, danes skoraj popolnoma obnovljen, je postregel s čudovitim cvetjem, razglednim stolpom, kapelo svetega Valentina, mogočnimi sekvojami in še poln pehar dodatne vsebine. Naši prostovoljci so z zgodbami, kako so le leto nazaj pomagali pri odstranjevanju mulja in ovir, celotnemu dogodku dodali še dodatno vrednost. Solidarnost prostovoljcev in donatorjev je tako dosegla nekaj, kar je bilo v najbolj brezupnih trenutkih nepredstavljivo.

Po vodenem ogledu je sledilo še kosilo in druženje v restavraciji Gaj Mozirje. Sveže vreme, dobra hrana in spominov polna prijetna družba je v popoldanskih urah s prihodom v Novo mesto zaključila svoje druženje.

Simon Dvornik

generalni tajnik Škofijska karitas Novo mesto