« Nazaj na prvo stran

Upanje za vse: občni zbor Škofijske karitas Novo mesto

8. april 2024

Na sončno soboto pred začetkom velikega tedna smo se zbrali prostovoljci, sodelavke in naši prijatelji na Občnem zboru.

Srečanje smo začeli z obiskom svete maše, ki jo je daroval novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje. Prostovoljce in sodelavce Karitas  je nagovoril z besedami opore in jih opogumil za nadaljno karitativno delo.

Po sveti maši smo si vzeli trenutek časa za druženje in kratek klepet ob kavi. Nato smo nadaljevali Občni zbor. Sprva nas je nagovoril in pozdravil novi predsednik Škofijske karitas, gospod dr. Štefan Hosta. Po njegovem pozdravu, je besedo prevzela strokovna sodelavka Škofijske karitas Novo mesto, Katja Kastelic Mlakar. S številkami je orisala naše delo v  preteklem letu, v zaključku pa se je zahvalila za vso pomoč in podporo prejšnjemu predsedniku Škofijske karitas, gospodu Cirilu Murnu.

Nato, nas je s svojim govorom pozdravil naš častni govorec, dr. Stanko Gerjol. Navezal se je na našo temo: Upanje za vse ter nam predstavil lik Mojzesa, kot lik upanja. Preko njegovega predavanja smo spoznavali  Svetopisemski lik Mojzesa.  Njegovo doživeto predavanje nam je v mislih stkal naše trenutke in pred očmi zarisal povezavo našega, osebnega življenja z življenjem Mojzesa. Kar prehitro so pretekle minute, saj smo predavanje poslušali z odprtimi očmi kot ušesi in marsikatera beseda se nam je zabeležila v trajnostni spomin.

Naše srečanje smo zaključili s praznovanjem, ob hrani in pijači ter prijetnimi pogovori. Celoten Občni zbor nam je služil kot lep korak v Veliki teden, kjer z upanjem zremo v Njegovo zmago nad smrtjo.

Simon Dvornik

generalni tajnik ŠKNM