« Nazaj na prvo stran

Mašniško posvečenje diakona Gregorja Markelca SDB

28. junij 2024

»Vsak poklic se rodi iz tistega ljubečega pogleda, s katerim nam je Gospod prišel naproti, morda prav takrat, ko je naš čoln zajel vihar. Bolj kot naša izbira, je poklic odgovor na zastonjski Gospodov klic.«

Z besedami papeža Frančiška o poklicanosti se veselimo in molimo za diakona gospoda Gregorja Markelca, iz Družbe don Boskovih salezijancev, iz župnije Šentrupert, ki bo v petek, 28. junija, ob 18.00, na vigilijo praznika prvakov apostolov Petra in Pavla, prejel mašniško posvečenje v novomeški stolnici. Novo mašo bo daroval v nedeljo, 7. julija, v župnijski cerkvi v Šentrupertu.

Vsi se veselimo vsakega novega delavca v Gospodovem vinogradu, zato vabim vse duhovnike in vernike, zlasti mlade, da se udeležijo mašniškega posvečenja v Novem mestu ali nove maše v župniji Šentrupert. Naj bo po priprošnji sv. Janeza Boska mašniško posvečenje in nova maša zgled mladim, da se bodo pogumno odločali stopati na pot za Gospodom v duhovništvu ali redovništvu, nam pa spodbuda za molitev za nove duhovne poklice.

msgr. dr. Andrej Saje, škof