« Nazaj na prvo stran

Molitvena osmina za edinost kristjanov 2020

18. januar 2020

Molitvena osmina za edinost kristjanov bo potekala od 18. do 25. januarja 2020. V tem tednu se bodo po župnijah brale spodbude in molitve za edinost kristjanov. Gradivo za letošnji teden molitve za edinost so pripravili kristjani različnih Cerkva z Malte, ki je večinsko katoliška dežela.

Letošnje spodbude nosijo skupni naslov: "Domačini so nas sprejeli nadvse ljubeznivo" (Apd 28,2) Sveti Pavel se je kot brodolomec rešil na obale Malte okoli leta 60. O gostoljubnih domačinih je njegov spremljevalec Luka zapisal pohvalo: »Domačini so nas sprejeli nadvse ljubeznivo.« Gostoljubnost pa je tudi danes nujno potrebna krepost, ko gre za iskanje krščanske edinosti in »dialog ljubezni« med krščanskimi Cerkvami.

V novomeški škofiji bodo potekala naslednja ekumenska bogoslužja

Ekumensko bogoslužje v Novem mestu bo v soboto, 25. 1., ob 18.00 uri v pokopališki cerkvi v Ločni. Bogoslužje letos pripravlja pravoslavna skupnost iz Novega mesta.

V nedeljo, 26. 1., ob 18:00 bo v župnijski cerkvi sv. Nikolaja v Metliki potekala katoliška vzhodna liturgija, ki jo bo daroval križevački apostolski administrator o. Milan Stipić. Pri tej maši bo pel slovenski ekumenski zbor.

Vabljeni k molitvi za edinost kristjanov!