« Nazaj na prvo stran

15 let skavtstva v Novem mestu-dopolnjeno

16. oktober 2012

V soboto, 6. oktobra 2012, so skavti novomeškega stega cel dan praznovali 15. obletnico svojega obstoja. Po značilnem skavtskem pohodu v dopoldnevu, so se popoldne zbrali pri sv. maši, ki jo je ob somaševanju dosedanjih skavtskih duhovnih asistentov Cirila Plešca, Marka Japlja, Primoža Bertalaniča in Igorja Stepana vodil novomeški škof Andrej Glavan.

Leta 1997 se je skupina mladih ob takratnem župniku v Šmihelu C. Plešcu navdušila za idejo skavtstva in ustanovila nov steg. Že naslednje leto so pričeli z vsemi vejami skavtskega združenja. Cilj je bil ponuditi otrokom in mladim aktivno preživljanje prostega časa, ki bi bilo navidhnjeno s krščanskimi vrednotami. V 15 letih se je v ta vzgojni proces vključilo več sto mladih, ki se z veseljem spominjajo raznovrstnih skavtskih pustolovščin in doživetij.

Po slovesnem somaševanju je sledila malica, nato pa še slavnostna akademija v dvorani Zavoda Friderika Ireneja Baraga, na kateri so skavti predstavili svoje začetke v Novem mestu in nekaj utrinkov iz zadnjih taborov.

Vaš kanal je ob tej priložnosti pripravil kratko videoreportažo.

 

Poglejte tudi na spletno stran Gorjanskih medvedov:http://novo-mesto1.skavt.net/