« Nazaj na prvo stran

3. vseslovensko srečanje ločenih

16. oktober 2019

V soboto, 12. oktobra 2019, je v duhovnem središču sv. Jožefa v Ljubljani potekalo 3. vseslovensko srečanje ločenih, ki živijo svojo povezanost s Cerkvijo v okviru Skupnosti Srce.

Na srečanje so letos povabili novomeškega škofa, ki je ob somaševanju duhovnikov, ki po različnih krajih spremljajo skupnosti ločenih, daroval uvodno sv. mašo. Srečanje je potekalo pod geslom: Oče in mati po ločitvi - "Jaz te ne pozabim" (Iz 49,5) Škof se je v nagovoru dotaknil stisk in težav, ki jih doživljajo otroci ob ločitvi in ločeni, ki kljub ločitvi ostajajo starši. Po maši in odmoru, ki je bil namenjen druženju ob kavi, je sledilo osrednje predavanje p. dr. Christiana Gostečnika in pogovori po skupinah. Po kosilu pa so udeležnci prisluhnili še okrogli mizi in prejeli sklepni blagoslov.

Življenjske situacije ločenih oseb so pogosto težke in povezane z mnogimi osebnimi in praktičnimi vprašanji. V Katoliški Cerkvi v Sloveniji deluje Skupnost SRCE, v kateri se ob spremstvu duhovnih spremljevalcev povezujejo osebe z izkušnjo razveze. Skupnost nudi varen prostor za soočanje z novo življenjsko situacijo in bolečino. Namen skupin je biti podpora drug drugemu v vseh preizkušnjah v procesu razveze in po njej ter spodbuda k osebni rasti in poglabljanju vere. Skupnost SRCE deluje na več krajih v Sloveniji, ki jih lahko najdete na njihovi spletni strani.