« Nazaj na prvo stran

Blagoslov stanovanja družine Hočevar iz Venezuele

11. marec 2020

V četrtek, 5. marca 2020, je škof Andrej Glavan v Novem mestu blagoslovil stanovanje in družino Hočevar, ki je v Slovenijo prišla v eni izmed skupin repatriirancev iz Venezuele.

V četrtek, 5. marca 2020, je škof Andrej Glavan v Novem mestu blagoslovil stanovanje in družino Hočevar, ki je v Slovenijo prišla v eni izmed skupin repatriirancev iz Venezuele. Družina Hočevar se je za preselitev v Slovenijo odločila zaradi nemogočih socialnih razmer v Venezueli, saj ima oče Andres slovenske korenine.

Stanovanje v Novem mestu je mladi družini dal na razpolago Malteški viteški red, ki se kot organizirana Malteška pomoč aktivno vključuje pri sprejemu oseb, ki prihajajo iz Venezuele. V ta namen še vedno iščejo možnosti sodelovanja z lastniki praznih stanovanj, ki bi jih po potrebi usposobili za bivanje in dali na razpolago v prvi brezplačni najem rojakom iz Venezuele, ki potrebujejo pomoč. Malteška pomoč poleg tega poišče možnosti za jezikovni tečaj slovenščine, pomaga pri iskanju primerne zaposlitve in vzpostaviti prve stike z lokalnim okoljem, kamor se osebe naselijo. S spremljanjem prvih korakov, ko osebe vzpostavljajo novo življenje, želijo preprečiti, da bi osebe postale žrtev neprimernih praks izkoriščanja, in jim pomagati, da vzpostavijo trdne temelje za normalno življenje v novem okolju.

Škof je mladi družini izrekel prisrčno dobrodošlico, z željo da bi se v Novem mestu dobro počutili in se čim prej vključili v lokalno življenje, posebej v župnijo, ki predstavlja drugi dom, kjerkoli na svetu se znajdemo.