« Nazaj na prvo stran

»Božje delo je to, da verujete.«

23. september 2021

Pred nami je posvečenje novega škofa. Bistveno vprašanje, ki so mu podrejeni vsi dogodki je: Kako naj kristjani novomeške škofije bolj razodenemo lepoto Gospodove ponižnosti in služenja? »Sin človekov ni prišel, da bi mu stregli, ampak da bi on stregel in dal življenje v odkupnino za mnoge.«

Tukaj lahko Jezusu zakličemo, kakor množica iz evangelija: »Kaj naj storimo, da bomo izvrševali Božja dela?« Če pričakujemo, da nam bo Gospod prišepnil: Obnovite vse cerkve,... zgradite vrtec,... naredite dom za ostarele... Nič od tega ne bomo slišali, ker Gospod ve, da zgradbe in inštitucije niso nič, če ni vere. Njegov odgovor se glasi: »Božje delo je to, da verujete.« Škof in duhovniki najprej iskreno molite, pobožno mašujte in vzljubite drug drugega… Očetje in matere, potopite svoje življenje v zakrament zakona… Bolniki in stari ljudje, ne pozabite, da je že stoletja vaše glavno poslanstvo biti na križu z Gospodom… Otroci in mladi, izročite svoje življenje Gospodu in videli boste velike reči.

Če vse to storimo, bo novomeška škofija občestvo svobodnih, ponižnih in veselih ljudi, ker bomo Gospodu dali priložnost, da On stori to, kar ve, da potrebujemo.

 

Anton Gnidovec,

župnik župnije Vinica in dekan dekanije Črnomelj