« Nazaj na prvo stran

Čestitke novoimenovanemu ljubljanskemu nadškofu

9. oktober 2014

V soboto, 4. oktobra 2014, je papež Frančišek na mesto ljubljanskega nadškofa metropolita imenoval p. Staneta Zoreta, provincialnega ministra slovenskih frančiškanov.

Novoiimenovanemu nadškofu je svoje čestitke izrazil tudi škof Glavan, ki se mu pridružujemo tudi duhovniki in verniki novomeške škofije:

Spoštovani gospod nadškof metropolit, dragi p. Stane!

Med zasedanjem predsednikov evropskih škofovskih konferenc, ki se ga udeležujem v Rimu, sem zvedel za Vaše imenovanje, ki se ga iskreno veselim, saj bo Ljubljanska nadškofija in cerkvena pokrajina dobila novega pastirja, ki se ji bo lahko povsem posvetil. Bogate izkušnje, ki ste jih pridobili med vodenjem Slovenske frančiškanske province svetega Križa in v času predsedovanja Konferenci redovnih ustanov Slovenije, Vam bodo prav gotovo koristile pri Vaši odgovorni pastirski službi.
Prepričan sem, da si boste s številnimi duhovniki, redovniki, redovnicami in laiki znali medsebojno prisluhniti in da boste z veseljem in modrostjo usmerjali skupne napore za življenje po Jezusovem evangeliju. Vso Ljubljansko nadškofijo in metropolijo vabim, da novega nadškofa podpremo z vztrajno molitvijo.
V imenu vseh članov Slovenske škofovske konference in še prav posebej v imenu Ljubljanske nadškofije Vam iskreno čestitam in se veselim še tesnejšega sodelovanja z Vami.

msgr. Andrej Glavan
novomeški škof,

apostolski administrator ljubljanske nadškofije in
predsednik Slovenske škofovske konference