« Nazaj na prvo stran

Čist in srečen - dogodki za mlade - odmev

13. februar 2015

V letu don Boskovega praznovanja (200. obletnice njegovega rojstva) so mladi iz združenja animatorjev  organizirali srečanja za mlade v Baragovem zavodu (lokacija) v Novem mestu, ki so si sledila v dvotedenskem ritmu in so nas spodbujala na temo čistosti, za katero je don Bosko zelo vzgajal mlade.

- Na prvem večeru, 10. 1. 2015, je bila dvorana polna, ko nas je Gregor Čušin z njegovo monodramo Peti evangelij razveseljeval ter spodbujal k evangeljskemu razmisljanju in življenju.

- Prijetno presenečeni še bolj pa zadovoljni smo bili tudi ob drugem srečanju, 24. 1. 2015, ko sta Katarina Nzobandora in Jani Jeriček predstavila aktualno temo Teologijo telesa in bila odprta za vsa praktična vprašanja mladih.

- Na tretjem srečanju, 7. 2. 2015, je bilo govora o  čistosti nasploh, h kateri je povabljen vsak kristjan, da jo živi po načinu svoje poklicanosti – stanu, v katerega je poklican; kot duhovnik, zakonec ali samski. Z nami so bili duhovnik Janez Rus, zakonca Boštjan in Petra Kmet, ki sta navduševala s svojo preprostostjo in lepoto krščanskega zakona ter Tina Šlajpah, ki ji čas samskosti daje možnosti za razne aktivnosti in mladinske projekte.

Lepo odmeva tudi želja mladih, ki so sami želeli, da bi srečanja začenjali z Jezusovo daritvijo – sv. mašo. Lepo je videti toliko mladih, ki so hrepeneli po Božjem pogledu na temo ljubezni, spolnosti, ne glede na to, kaj jim današnji svet ponuja. Marsikdo je še tako potrdil, da jim je "blo ful fajn" in predlagal, da bi bilo takšnih večerov še več. Večina mladih je navdušeno potrdila, da jim je bilo na vseh srečanjih super. Veliko je vprašanj za razmisliti in se odločiti, kako živeti lastno življenje.

Tudi sami pričevalci so bili navdušeni nad odzivom mladih nad njihovim zanimanjem za lepo kvalitetno družinsko življenje, za to kar nas resnično osrečuje tu na zemlji in za večnost.  

s. Mojca Pipan