« Nazaj na prvo stran

Duhovniška rekolekcija in družabno srečanje pred pastoralnim letom 2019/20

28. avgust 2019

Zadnjo sredo v avgustu, letos 28. 8., so se duhovniki novomeške škofije, kot je že običaj, zbrali na rekolekciji in družabnem srečanju ob začetku novega pastoralnega leta. Srečanja se je udeležilo okrog 60 duhovnikov, ki delujejo v novomeški škofiji. Tokat je bilo srečanje v Župniji Sveti Duh – Veliki Trn na obronkih Krškega polja. V župnijski cerkvi je najprej potekala duhovna obnova – reklokecija. V meditaciji je škof Andrej Glavan z duhovniki premišljeval ob nekaterih poudarkih iz pisma vsem duhovnikom sveta, ki ga je papež Frančišek nedavno napisal ob godu sv. arškega župnika. Molitev so sklenili še z izpostavitvijo in češčenjem Najsvetejšega zakramenta. Nato je navzoče pozdravil domači župnik Marko Burger in na kratko predstavil župnijo.

Po molitvenem delu so se duhovniki s škofom odpravili v Brestanico, kjer so si ogledali nekdanji znameniti trapistovski samostan Rajhenburg, ki je bil v obdobju komunizma spremnjen v ženski zapor. V gradu je urejena zanimiva spominska razstava.

Srečanje se je sklenilo s kosilom in sproščenim druženjem pri Leničevem domu v Krakovskem gozdu. Namen tradicionalnega duhovniškega srečanja je utrjevanje duhovniškega bratstva in da duhovniki pred začetkom novega pastoralnega in veroučnega leta v duhu zberejo moči in premišljujejo o bistvenem v usmeritvi pastoralnega dela.