« Nazaj na prvo stran

Blagoslov kapelice Fatimske Gospe pri Grozdetovem križu na Mirni

15. junij 2016

Mirnska župnija je je iz Fatime prejela kip Naše Ljube Gospe Fatimske, ki sedaj stoji na kraju mučeniške smrti in najdenja bl. Alojzija Grozdeta pod mirnskim gradom ob Vejeršci. Glede na to, da je bil bl. Alojzij velik častilec in tudi pospeševalec češčenja Fatimske Marije in so pri njem pred mučenjem našli zgibanke in podobice o Fatimski Mariji in njenih sporočilih, smo prosili v Fatimo za Marijin kip in g. rektor svetišča P. Carlos Cabecinhas s sodelavci je pozitivno odgovoril na našo prošnjo. Tako so nam iz bazilike poslali blagoslovljen kipec Fatimske Marije, ki od 19. junija stoji v novi lični kapelici ob že postavljenem križu.

V nedeljo, 19. junija, nekaj dni po šesti obletnici razglasitve Grozdeta za blaženega, pred njegovim godom sv. Alojzija, smo slovesno prinesli kipec Fatimske Gospe, ob kateri smo zbrani najprej molili rožni venec, zapeli litanije Matere Božje, zmolili molitev za kanonizacijo bl. Alojzija, na koncu pa je sledil še blagoslov kapelice.

Ob navzočnosti vernikov iz različnih koncev Slovenije sem bogoslužje vodil domači župnik prodekan Robert Hladnik ob sodelovanju g. postulatorja Igorja Luzarja, dekana Klavdia Peterca in sosednjih duhovnikov Miloša Koširja, Jerneja Nemaniča, Slavka Kimovca in diakona bodočega novomašnika križniškega reda p. Boštjana Kotarja. Ob koncu je g. postulator Igor Luzar povedal nekaj o simboliki križa, Fatimske Marije in blaženega mučenca. Ta milostni kraj smrti mučenca s to kapelico še bolj močno vabi k molitvi in spravi. Župnik Hladnik pa sem spregovoril o večletni ideji, ki se uresničuje ob bližajoči se 100-letnici fatimskih dogodkov, o prošnji v Fatimo, odgovoru in o postavitvi kapelice in se ob tem zahvalil vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi.

Naj odslej Naša ljuba Gospa Fatimska in bl. Alojzij posredujeta milosti za našo Slovenijo, našo škofijo in tudi našo župnijo.

Robert Hladnik, župnik

 


-       18.00 – SPREJEM BLAGOSLOVLJENEGA MARIJINEGA KIPA IZ FATIME – darilo svetišča Naše ljube Gospe Fatimske župniji Mirna za kraj mučeništva bl. Alojzija Grozdeta

-       molitev rožnega venca – za vse župnije v dekaniji, za novomeško škofijo in za našo domovino Slovenijo

-       pete litanije ; posvetilna molitev in molitev za kanonizacijo

-       blagoslov znamenja ob križu in postavitev Marijinega kipa v novo znamenje oz. kapelico

-       sklepni blagoslov

 

VABLJENI ČASTILCI FATIMSKE GOSPE IN BL. ALOJZIJA GROZDETA!