« Nazaj na prvo stran

Izšle so nove Jagode

22. junij 2015

Konec meseca maja je izšla nova številka Jagod naše pastorale, pastoralnega glasila Škofije Novo mesto, v katerem želimo predstaviti aktualno pastoralno življenje v naši škofiji in po možnosti podati tudi kakšno dobro idejo za naprej. Tudi tokrat boste v Jagodah našli veliko zanimivega.

V rubrikah DOBRE PRAKSE in KATEGORIALNA PASTORALA tokrat predstavljamo konkretno izvedbo šmarnic v režiji laikov po različnih zaselkih župnije Kostanjevica in duhovnika dr. Alfonsa Žiberta, ki je povedal, kako mu geštalt pedagogika pomaga v župnijski pastorali.

V LETU POSVEČENEGA ŽIVLJENJA smo tokrat pogledali k sestram Hčeram Marije Pomočnice v Šmihel in k redovnikoma Jakobu Trčku SDB ter br. Marku Senici OFMCap v Šentrupert oz. Krško.

O pomenu članstva v ŽPS sta svojo izkušnjo predstavila član ŽPS in župnik.

V okviru 10-LETNICE ŠKOFIJE Novo mesto se v tem letu dogaja veliko stvari. Nekateri so že za nami, druge, recimo Škofijsko srečanje družin, pa še z veseljem pričakujemo.

V tokratni številki smo pripravili kar dva INTERVJUJA, z novomeškim županom g. Gregorjem Macedonijem in z zakoncema Jožico in Petrom Kotarjem. Kaj je povod za to, si preberite sami ...

Vabljeni k branju!

Beri Jagode naše pastorale MAJ 2015.


Arhiv Jagod naše pastorale