« Nazaj na prvo stran

Letovanje Škofijske karitas v Portorožu 2017

28. september 2017

KARITASOVO LETOVANJE STAREJŠIH V ODKRIVANJU BOŽJE LJUBEZNI

Slovenska karitas v okviru svojih programov omogoča tudi letovanja za starejše. Škofijske karitas, ki poskrbijo za izvedbeni del, tako vsako leto v Portorož popeljejo starejše, ki se bodisi soočajo z različnimi stiskami, bodisi jim udeležba na letovanju doprinese pomemben vidik kakovosti v njihovem vsakdanu. Gre za pet dnevne oddihe, ki so popestreni z duhovnimi dogodki ter druženjem.

Skupina 23 starejših z območja škofije Novo mesto je letos letovala v deževnem septembru, smo pa odkrivali sonce znotraj skupine, nas samih in v povezanosti z Bogom. Sestra Slavka Cekuta, ki je letos prvič letovala z novomeško skupino ter jo tudi izjemno obogatila, je strnila svoje vtise v sledeč zapis:

»Nepozaben teden v Sončni hiši v Portorožu smo "dobesedno" praznovali na povabilo Škofijske Karitas Novo mesto starejši in mlajši skupaj. Bogatili smo se drug ob drugem. Ustvarjalne dejavnosti, duhovni program s sv. mašo; kopanje in izleti so se prepletali skozi naše dneve. Imeli smo tudi priložnost, da smo si v skupini podelili izkustva o našem vsakdanjem izpuščanju tega, kar smo v polnosti živeli, a danes ne zmoremo več. Odkrili smo, da smo kljub starosti poklicani odkrivati nove talente in vire veselja, ki osrečujejo nas in tiste, ki so z nami. Tako nam je postalo vodilo: »Izpusti in se odpri novim izzivom.« Oče Bojan v Strunjanu je naše vodilo dopolnil in nas vzpodbudil, da se skozi naše oči smehlja dobri Bog, zato ne smemo 'šparati' s pogledi po katerih se razodeva Božja ljubezen.

"Vsi hvaležni za nepozabni teden."

Andreja Kastelic