« Nazaj na prvo stran

Maša in diplome Katehetsko pastoralne šole

19. oktober 2013

V soboto, 19. oktobra, so se slušateljice in slušatelji Katehetsko-pastoralne šole (KPŠ), njihovi domači in prijatelji zbrali v novomeški stolnici s posebnim namenom: obhajati sveto evharistijo ob začetku novega akademskega leta. Skupaj s študenti in odgovornimi v visokošolskih ustanovah so prosili blagoslova, da bi uspešno opravljali svoje naloge in se hkrati Bogu zahvalili  za milosti, ki so jih prejeli v preteklih letih svojega strokovnega izpolnjevanja na katetehetskem področju. Zato je za slušatelje Katehetsko-pastoralne šole v Novem mestu dogodek imel še poseben pomen. Bogu in Mariji so se  zahvalili za uspešno zaključeno prvo oz. drugo stopnjo KPŠ.
V prvih dveh letih usposabljanja so se posvečali predvsem spoznavanju temeljev naše vere in preko tega tudi utrjevanju osebnega odnosa do Boga. Dve leti na drugi stopnji pa so se slušatelji teoretično in praktično usposabljali za oznanjevanje Božje besede različnim skupinam znotraj Cerkve.
Do spričevala zaključene prve stopnje KPŠ so dobile pravico s. Jasia Katarzyna Ciolczyk  in s. Katarina Olga Zorko iz župnije Čatež ob Savi, Nevenka Cindrič iz župnije Semič, Mateja Glivar iz župnije Dobrnič, Katarina Konda iz župnije Črnomelj in Angelca Pekolj iz stolne župnije Novo mesto.

Diplomo, s katero so zaključile štiriletno strokovno usposabljanje in duhovno osebnostno izpopolnjevanje na KPŠ, pa so prejele:
Darinka Cvetko Šegota in Florijana Golobič iz župnije Dobova,
Tina Gradišar iz župnije Dolenjske Toplice,
Maja Leban iz župnije Škofja Loka,
Zlatka Opalički iz župnije Mirna Peč,
Lucija Simončič iz župnije Šentjernej in
Natalija Vakselj iz župnije Leskovec pri Krškem.

Vsem diplomantkam iskreno čestitamo!

Pri evharistični daritvi so se Bogu zahvalili za vse prizadevanje, ki so ga  slavljenke vložile v študij in praktično usposabljanje, ki jim bo v pomoč pri sodelovanju v njihovih župnijskih občestvih in prinašanju vesele novice v vsakdanje okolje.
Petje pri bogoslužju je lepo pripravil pevski zbor Konservatorija za glasbo Jurij Slatkonja iz Novega mesta pod vodstvom prof. Gregorja Klančiča iz Ljubljane. Za orglami pa je bila ravnateljica Konservatorija za glasbo prof. Tereza Podlogar. Izvajali so triglasno Missa brevis Michaela Haydna.
Po končani slovesnosti v stolnici se je praznovanje nadaljevalo ob prigrizku v škofijski dvorani.

s. mag. Brigita Zelič


Več o Katehetsk-pastoralni šoli si lahko preberete TUKAJ.