« Nazaj na prvo stran

Molitveni dan za duhovne poklice

9. september 2012

Na praznik Marijinega rojstva, ko smo obhajali tudi prvo soboto, smo se v lepem sončnem vremenu zbrali na Zaplazu na molitvenem dnevu za nove duhovne poklice. Ob prisotnosti duhovnikov in redovnic in številnih vernikov iz naše škofije, smo prosili Boga za nove duhovne poklice in za svetost in stanovitnost poklicanih. Pred mašo je bila molitvena ura za nove duhovne poklice, pri kateri so sodelovali člani ŽPS, ministranti, mladi, družina in molivci za duhovne poklice iz različnih dekanij novomeške škofije. Po maši je bilo še kratko srečanje škofa z ministranti, ki se je končalo s konkretno zahvalo za njihovo službo pri oltarju.

En teden pred molitvenim dnevom za nove duhovne poklice je v novomeški škofiji ponovno potekala celonočna molitev za nove duhovne poklice. Župnije so se po razporedu zvrstile tako, da je po škofiji celo noč potekala molitev za nove duhovne poklice. Bogu želimo darovati eno noč molitve, da bi nam on daroval novih duhovnikov, redovnikov in redovnic.

Več o dogajanju si oglejte na fotografijah ali preberite v pridigi škofa Andreja Glavana, kjer je govoril o prepoznavanju in delu za duhovne poklice.

Praznični dan Malega Šmarna je škof Glavan zaključil na Trški gori s praznovanjem patrocinija te romarske poti.

Več o duhovnih poklicih si prebertite na posebni strani o duhovnih poklicih.