« Nazaj na prvo stran

Nedelja Božje besede 2023

19. januar 2023

Geslo letošnje nedelje Božje besede, ki bo 22. januarja 2023, je vzeto iz preroka Izaija (54,2): »Razširi prostor svojega šotora.« Navezuje se na sinodalni proces, ki se bo sklenil s škofovskim zasedanjem oktobra 2023.

Za Škofijo Novo mesto bo skupno praznovanje nedelje Božje besede 22. januarja ob 16.00 v pastoralnem centru v Črnomlju z besednim bogoslužjem, predavanjem mag. Janeza Žaklja in delom po skupinah, ob 18.00 pa bo sveta maša v župnijski cerkvi v Črnomlju. Vabljeni še posebej vsi člani bibličnih skupin in bogoslužni bralci Božje besede, vključno z duhovniki!

Zavod Biblično gibanje, ki koordinira obhajanje te nedelje, je pripravil predloge za pripravo bogoslužja ter različne druge pripomočke, ki so na voljo na povezavi:
https://biblicnogibanje.si/nedelja-bozje-besede-2023

Vseslovensko »maratonsko« branje Svetega pisma pa bo potekalo od sobote, 21. januarja, do četrtka, 26. januarja 2023. Svetopisemski minimaraton lahko sami pripravimo tudi po župnijah. Več o tem na povezavi:
https://www.svetopisemskimaraton.si

Svetopisemska družba Slovenije pripravlja podnapise za kratke animirane videe o Svetem pismu, ki so lahko odlična iztočnica za branje na svetopisemskih minimaratonih. Vse videe, ki že imajo slovenske podnapise, najdete na naslovu: 

https://projekt.svetopismo.si