« Nazaj na prvo stran

Nedelja Svetega pisma v novomeški škofiji

31. januar 2017

Sveti Hieronim je zapisal, da je nepoznavanje Svetega pisma nepoznavanje Kristusa. Da bi še poglobili svoj odnos do Svetega pisma, so se v župniji Vavta vas ob letošnji nedelji Svetega pisma, 29. januarja, zbrali na srečanju člani bibličnih skupin, bralci Božje besede in vsi tisti, ki se trudijo poglabljati v sporočilo Božje besede v novomeški škofiji. Zbralo se jih skoraj petdeset iz različnih skupin. Namen srečanja je bil, da bi čim širši krog ljudi seznanili z vsebino Svetega pisma in se na ta način uvajali tudi v branje in razumevanje  svetopisemskega sporočila. Najprej so se zbrali v župnijski cerkvi, kjer jim je Janez Jeromen, župnik iz Velikega Gabra, ki tudi sam prevaja Sveto pismo v sodobni slovenski jezik, spregovoril o tem, kako dobro brati Sveto pismo in kako sploh začeti z branjem. V pogovoru je tudi odgovarjal na vprašanja. Še posebej so bila zanimiva vprašanja o tem, kako pravilno razumeti tiste dele Svetega pisma, ki govorijo o nasilju. Po predavanju v cerkvi so se udeleženci srečanja zbrali še ob okrepčilu in druženju v župnijski dvorani. Srečanje je minilo v prijetnem vzdušju. Še naprej pa toliko bolj povabljeni k branju in premišljevanju Božje besede.

I.L.

Kratek posnetek s srečanja !!! Oglej si s klikom.

 


Plakat za srečanje

Geslo letošnje nedelje Svetega pisma se je glasilo: »Ljubezen nikoli ne mine!« (1Kor 13,8). Ta dan so po vseh šestih slovenskih škofijah potekala srečanja za člane bibličnih skupin, bralce Božje besede in vse, ki se želijo poglabljati v sporočilo Božje besede.

V tednu pred nedeljo Svetega pisma je v organizaciji Slovenskega bibličnega gibanja od 25. do 29. januarja potekal Svetopisemski maraton (neprekinjeno branje Svetega pisma) s spremljevalnim programom v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani. Na različnih krajih tudi po naši škofiji so v tem času potekale tudi krajše oblike, t.im. mini svetopisemski maratoni.