« Nazaj na prvo stran

Nikodemovi večeri - 3. in 4. večer

7. marec 2017

V četrtek, 2. 3., in v petek, 3. 3., sta potekala še druga dva letošnja Nikodemova večera. Tokrat sta bili na vrsti dve okrogli miz.

V četrtek so se dr. Stanislav Slatinek, Karmen Kristan in dr. Igor Bahovec z zbranim občinstvom pogovarjali o zadnji posinodalni apostolski spodbudi Radost ljubezni v kateri papež predstavi zaključke dveh sinod o družini in usmeritve, ki naj bi vodile Cerkev pri ukvarjanju z zakonskimi in družinskimi vprašanji. Pod naslovom Družina med poklicanostjo in resničnostjo so spregovorili o lepoti, ki je skrita v cerkvenem nauku o družini kot skupnosti podarjanja, hkrati pa so se dotaknili tudi bolečih primerov, ko ta skupnost živi težke trenutke zaradi ločitev in drugih preizkušenj.

V petek pa so Aleš Čerin, Neža Repanšek in Miha Kramli govorili o današnji mladini. Gostje so se spraševali predvsem o razlogih, zakaj so mladi danes manj samostojni, kasneje odhajajo od doma in se manj vključujejo v družbo. Hkrati pa so odprli tudi vprašanja nekemične zasvojenosti, na primer od interneta in pornografije in ponudili nekaj odgovorov, kako se spoprijeti s temi oblikami odhajanja v svoj navidezni in škodljivi svet omame. Kje so naši sinovi in hčere?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zanimive vsebine sta ponudila tudi prva dva letošnja Nikodemova večera.


PLAKAT S CELOTNIM RAZPOREDOM IN
PREDSTAVITVIJO LETOŠNJIH NIKODEMOVIH VEČEROV