« Nazaj na prvo stran

Nova številka Jagod naše pastorale

29. oktober 2014

Izšla je nova številka škofijskega glasila Jagode naše pastorale, ki govori o družinski tematiki in aktualnih dogodkih v naši škofiji. Prijetno branje Vam želimo.

Iz Uvodnika novih Jagod
Pred nami je nova številka Jagod naše pastorale. Kakor vam je znano, je to naše škofijsko glasilo, ki želi nas duhovnike in laiške sodelavce seznanjati s tekočimi pastoralnimi nalogami, vse z namenom, da se vsi pridružijo dogajanju pastoralnega leta. Hkrati nas obvešča o raznih dogodkih in dogajanih v novomeški škofiji, pa tudi napoveduje pomembnejše dejavnosti na škofijski in dekanijski ravni. 

Gotovo ste spremljali dogajanje v vesoljni in Cerkvi na Slovenskem; lahko potrdim, da je bil mesec oktober bolj vroč kot običajno, ne samo podnebno, ampak tudi v Cerkvi doma in po svetu. Ljubljanska nadškofija je dobila novega nadškofa p. Staneta Zoreta, ki je obenem tudi metropolit naše metropolije ... Predsednik SŠK, naš škof msgr. Andrej Glavan, pa je ta mesec zastopal SŠK na sinodi v Rimu, ki je obravnavala zelo »vroča in aktualna« vprašanja o družini in zakonskem življenju. Z nekaterimi temami ste že seznanjeni. Kaj vse se je dogajalo za »kulisami«, kolikor sme in lahko pove, pa lahko preberete v intervuju z našim škofom.
Vsem bralcem Božje besede ... priporočamo članek izpod peresa prof. Kranjca »Ob napakah (liturgičnih) se učimo«. Pastoralno načrtovanje po župnijah se nadaljuje in je v sklepni fazi ... Kakšni so rezultati in kako načrtovanje teče po posameznih dekanijah in župnijah, si sami preberite. Bogu smo hvaležni tudi za dva nova bogoslovca, ki sta letos prestopila prag Bogoslovja in se nam predstavljata v tej številki Jagod ....

Na obzorju so daljši večeri, zato upam, da vam bo ostalo vsaj malo časa, da vzamete v roke tudi naše škofijsko glasilo.

Božidar Metelko, odgovorni urednik