« Nazaj na prvo stran

Odprtje in blagoslov OŠ in vrtca Zagradec

5. junij 2015

V petek, 5. junija 2015, je bilo v Zagradcu odprtje povsem nove osnovne šole in vrtca. Otroci iz Zagradca, Krke, Ambrusa in ostalih krajev zgornje doline Krke bodo odslej lahko vso devetletko opravili v domačem okolju (za prve štiri razrede so ohranili še podružnici v Ambrusu in na Krki). Ta velik projekt sta izvedli Občina in matična šola v Ivančni Gorici. Navzoč je bil tudi predsednik Državnega sveta RS g. Mitja Bervar.

Novo osnovno šolo in vrtec je v sklopu odprtja blagoslovil novomeški škof Andrej Glavan. Načrtovalcem in izvajalcem je čestital za tako lep dosežek in klical Božjega blagoslova na vse vzgojno delo, ki se bo odvijalo v novih prostorih. Prav tako je blagoslovil tudi dva križa, ki ju je ravnateljema osnovne šole in vrtca poleg nekaterih domačih dobrot kot darilo izročil župan pobratene občine Hirschaid v Nemčiji.

Župan Dušan Strnad je v svojem nagovoru razložil, da so dela kljub težkim gospodarskim razmeram uspešno izpeljali in sicer celo z nekoliko nižjimi stroški od predvidenih. V nagovoru se je škofu zahvalil tudi za blagoslov temeljnega kamna pred letom dni v prepričanju, da so dela tudi zaradi tega blagoslova potekala brez večjih težav, predvsem pa brez kakršnihkoli nesreč.

Vsem otrokom, staršem, učiteljem in vzgojiteljem želimo uspešno in plodno vzgojno delo v novih in blagoslovljenih prostorih.