« Nazaj na prvo stran

Z roko v roki za Petrov vrtec

21. november 2012

V nedeljo, 18. novembra 2012, je v kulturnem domu na Otočcu potekala prireditev Z roko v roki za Petrov vrtec, ki so jo pripravili mali in veliki iz Petrovega vrtca. Po pozdravu vzgojiteljice Martine Kašič in po spodbudnih besedah domačega župnika Franceta Dularja so najmlajši zapeli himno Petrovega vrtca ob spremljavi kitarista Jerneja. Prireditev sta vodila klovna Tik in Tak, v katera sta bili preoblečeni vzgojiteljici Karmen in Klavdija. Otroci in vzgojiteljice Petrovega vrtca so z dramatizacijo in petjem predstavili božično zgodbo. Vzgojiteljice so zapele tudi pesem Dajmo otroku roko. Prireditev pa sta popestrila tudi harmonikarja Anej in Žan. Po prireditvi je potekal v Petrovem domu še bazar. Ob tej priložnosti so izdali glasilo Peterček z roko v roki po poti življenja. Na prireditvi, ki so jo obiskovalci napolnili do zadnjega kotička kulturnega doma, so se pokazali sadovi dela otrok, staršev, vzgojiteljic, nekdanjih gojencev ter župljanov. Vsak od njih je prispeval kamenček v mozaik, ki je odsev pripravljenosti za sodelovanje v edinosti. V sredi med nami pa je ON, ki nam daje svoj blagoslov. 

Petrov vrtec v župniji Št. Peter - Otočec deluje od leta 1999. Župnija ga je ustanovila z željo, da staršem iz okolice ponudi tako vzgojo njihovih malčkov, ki bo v skladu s krščanskimi vrednotami ljubezni do Boga in do bližnjega. Petrov vrtec, ki je edini katoliški vrtec na področju Dolenjske, danes obiskuje 54 otrok, ki so razporejeni v tri skupine. V vrtcu in župniji imajo izredno dobre izkušnje z vrtcem, ki v župnijo prinaša življenje in je, poleg velikega zadovoljstva med starši, pripomogel k poglobitvi verskega življenja v družinah.

Helena Murgelj


Iz pričevanj staršev o Petrovem vrtcu:

Pri vseh prizadevanjih za versko vzgojo nama je Petrov vrtec v neprecenljivo spodbudo in oporo. Kolikokrat nama otroci rečejo: "O tem smo govorili že v vrtcu." Vrtec nama tudi močno olajša pripravo na cerkvene praznike in je vir mnogih dobrih idej, kako verske vsebine približati otroku. Pesmi, ki jih pojejo v vrtcu, so postale tudi naše družinske pesmi in rožni venec nam bolj tekoče teče, odkar ga otroci molijo tudi v vrtcu. Ko opazujeva Davida, kako veselo "mašuje", Lucijo, ki zavzeto prepeva in moli in še ne dveletno Mirjam, ki nosi svojo Marijo po sobi in prepeva "Kraljica venca rožnega", vidiva, da so semena posejana v dobro zemljo. Iskrena hvala vzgojiteljicam in gospodu župniku za vsa njihova prizadevanja.

Katja in Miha