« Nazaj na prvo stran

Pevska revija dekanije Črnomelj

8. april 2013

V nedeljo, 7. aprila, popoldne se je s Suhorja v Beli krajini razlegalo ubrano petje Bogu v čast in ljudem v veselje, saj je tam potekala že 40. dekanijska revija cerkvenih pevskih zborov. Letošnjo revijo so posebej zaznamovale tri osebnosti: p. Angelik Hribar (170-letnica rojstva), Gregor Rihar (150-letnica smrti) in Blaž Potočnik (140-letnica smrti). Vsak zbor je samostojno izvedel dve skladbi, od katerih je vsaj ena prišla izpod peresa enega od omenjenih skladatljev/pesnika. Posebno popestritev na pevski reviji je predstavljalo tudi branje kratkih odlomkov iz koncilske Konstitucije o svetem bogoslužju, ki je povezovalo nastope posameznih zborov in je občinstvu priklicalo v spomin marsikatero navodilo in spodbudo za pravilno in lepo glasbeno oblikovanje bogoslužja.

Ob koncu se je vsem pevcem za njihovo sodelovanje pri bogoslužju in vztrajno delo na vajah zahvalil novomeški škof Andrej Glavan. Črnomaljski dekan Peter Miroslavič pa je s posebnim darilom počastil zborovodje. Za strokovno oceno zborov je poskrbela prof. Barbara Lotrič.

Za sklep so vsi pevci zasedli prezbiterij in skupaj zapeli še štiri pesmi: Ti, o Marija, Jezus naš je vstal od smrti, Povsod Boga in belokranjsko himno Vstani, dvigni se, Bela krajina.

Srečanje se je sklenilo s klepetom in pogostitvijo v suhorskem gasilskem domu.