« Nazaj na prvo stran

Piknik Aninega sklada ob 15-letnici delovanja

22. julij 2013

V nedeljo, 21. julija 2013, je ustanova Anin Sklad s piknikom v Dolenjskih Toplicah vstopila v 15-letnico svojega delovanja. Srečanja se je udeležilo okrog 700 ljudi oziroma približno 95 družin. Letošnji piknik je potekal pod geslom „Družina v letu vere“. Na začetku je sv. mašo daroval frančiškanski provincial in predsednik strokovnega nadzornega sveta Aninega sklada, p. Stane Zore. V nagovoru družinam je dejal, naj sedijo na vhodu svojega doma in naj vanj spustijo samo tiste goste, ki prihajajo s sporočilom miru. Predsednica uprave Aninega sklada, ga. Marija Štebernc, pa je dejala, da „so na teh srečanjih res samo tisti, ki radi pridejo in se vsakega srečanja znova in znova veselijo“. Popoldanski program je med drugim vključeval kopanje v odprtem bazenu, aktivnosti s športnimi animatorji, voden pohod po gozdni učni poti in druge dejavnosti.

Ustanovo Anin sklad so konec leta 1998 ustanovili redovniki in redovnice. Njen namen in poslanstvo sta usmerjena v posredovanje materialne in duhovne pomoči ter v osebno spremljanje družin z več otroki. Vanjo je vključenih preko 350 družin, ki imajo skupaj približno 2000 otrok. Pomaga na različne načine, kot so svetovanje, iskanje zaposlitev, urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic in podobno. Pripravlja pa tudi druženja z družinami, spomladi v Šentjakobu ob Savi, poleti pa v Dolenjskih Toplicah. Ker si večina družin ne more privoščiti dopusta, je takšno druženje in kopanje zanje eden od prijetnejših trenutkov.

Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno "ozračje" naklonjeno družinskim vrednotam.

Povzeto po sporočilu za javnost Aninega sklada