« Nazaj na prvo stran

Postne priložnosti 2022

2. marec 2022

Postni čas je čas, ko se iz ljubezni do našega trpečega Gospoda njegovemu trpljenju vsaj malo pridružimo tudi mi v različni odpovedi. Odpoved, poleg za vse katoličane zapovedanega petkovega mesnega zadržka, lahko vključuje še marsikaj drugega - odpoved razvadam npr. (sladkim) pijačam, alkoholu, cigaretom, socialnim omrežjem ipd. Ta čas ali sredstva pa namenimo za naše najbližje pa tudi za vse pomoči potrebne, zapostavljene, osamljene in sploh uboge.

Nekaj spodbud je navoljo tu: 

https://si.aleteia.org/2022/03/02/katerim-postnim-akcijam-se-boste-pridruzili-letos/

40 dni brez alkohola

Zlasti aktualna je tudi akcija slovenske Karitas: 40 dni brez alkohola: https://brezalkohola.si/o-akciji/ 

Resničnost je lepša

Postna akcija Resničnost je lepša vabi vsakega, da zamenja eno uro s telefonom za eno uro s p(P)rijateljem. Pridobimo si svobodo za resničnost in Boga za Prijatelja. https://www.facebook.com/resnicnostjelepsa ali https://www.instagram.com/resnicnostjelepsa 
 
Post duhovna pomlad
 
Zlasti mladim je navoljo knjižica Post - duhovna pomlad, ki je pripravljena v želji, da mladim pomaga prehoditi postni čas, kot vračanje h Gospodu. PDF je navoljo spodaj. 

Poglobimo vero ob navdihih prve Cerkve!

Postna akcija - serija postnih nagovorov v organizacija Iskreni.net - skupaj skozi postni čas po poti Apostolskih del:  https://www.iskreni.net/postna-akcija/
 
Zbiranje pomoči za Ukrajino
 
Papež Frančišek nas je na pepelnično sredo povabil k darovanju odpovedi za mir v Ukrajini. Kdor pa bi se temu pozivu rad pridružil tudi v materijalni obliki lahko nameni nekaj svojih dobrin pomoči potrebnim v Ukrajini: