« Nazaj na prvo stran

Postni nagovori o veroizpovedi

7. februar 2013

Ob začetku leta vere je Škofijski pastoralni svet skupaj s škofom Andrejem Glavanom odločil, da bomo v letošnjem postnem času po vsej škofiji intenzivno premišljevali o naši veri in se tako pripravili na slovesno izpoved vere, ki jo bomo v stolnici in po vseh župnijah s posebnim poudarkom opravili pri velikonočni vigiliji, 30. marca.

V ta namen je oznanjevalna komisija pripravila nagovore za postne nedelje, ki na podlagi Katekizma Katoliške Cerkve razlagajo krščansko veroizpoved. Nagovore lahko duhovniki uporabite kot pridigarsko predlogo, ali pa jih v celoti preberete pri bogoslužju. Koristni pa so tudi za osebno premišljevanje veroizpovedi.

Nagovori so na razpolago na sledeči povezavi kot Wordov dokument.

Priporočljivo je, da se za slovesno veroizpoved pri velikonočni vigiliji uporabi tudi kakšen simbol. Verjetno je najprimernejša sveča, ki simbolizira Kristusovo luč in luč vere za človeka. Lahko se uporabi na primer sveča, ki je izšla ob začetku leta vere in na kateri je zapisana celotna veroizpoved. Svečo je možno kupiti oziroma naročiti v Knjigarni Kapitelj.