« Nazaj na prvo stran

Povezani s papežem Frančiškom pred Najsvetejšim

31. maj 2013

Ob prazniku Svetega Rešnjega Telesa in Svete Rešnje Krvi bo v Letu vere v baziliki sv. Petra v Rimu v nedeljo, 2. junija 2013, od 17h do 18h ura molitve pred Najsvetejšim, ki jo bo vodil papež Frančišek. Papeški svet za novo evangelizacijo vabi vse škofe, škofije, posamezne župnijske skupnosti in druga občestva po svetu, da se v omenjenem času dejansko ali vsaj v duhu pridružimo svetemu očetu pri evharističnem češčenju. Temu češčenju se bomo pridružili tudi v novomeški škofiji. Vabimo vse župnije, da v ta namen v omenjenem času pripravite molitveno uro pred Najsvetejšim. Sodelovanje vaše župnije lahko sporočite na mail: tajnik.skofija.nm@rkc.si, da bomo le to lahko objavili tu spodaj:

- Lepo povabljeni k skupni molitvi pred Najsvetejšim, ki bo v nedeljo, 2. junija, od 17h do 18h v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu.  Molili bomo s prošnjo za novo apostolsko gorečnost vsakega izmed nas, da bi drug drugemu pomagali k osebni veri, k osebnemu srečanju s Kristusom kot Odrešenikom človeka in da bi se lahko drug drugemu darovali v ljubezni (prim PIP 59).
župnik Silvester

- V župniji Škocjan imamo 1. junija praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega Telesa. Ob 8h bo sveta maša, po njej izpostavitev Najsvetejšega in češčenje do 17h. Takrat bodo litanije in slovesna sveta maša - evharistija. Potem bomo "štafeto" predali papežu Frančišku in se mu pridružili v duhu, saj v nedeljo praznujemo župnijski dan.
žpk. Damjan

- Župnija Soteska bo 2. junija (na god zavetnika sv. Erazma) obhajala dan češčenja SRT. Sklep češčenja bo ob 17.00. Tako se bomo pred Najsvetejšim pridružili tudi papežu Frančišku.
Lepo vabljeni verniki in duhovniki.
Dušan Kožuh, župnik

- Dekanija Trebnje se bo papeževi pobudi pridružila 2. junija s skupnim dekanijskim češčenjem na Zaplazu med 15. in 17. uro.
dekan Klavdio Peterca


Papež Frančišek je posebej izpostavil dva molitvena namena, ki sta lahko del te molitvene ure. Prvi namen se glasi: »Za Cerkev po celem svetu, ki je danes v znamenju edinosti zbrana v češčenju najsvetejše evharistije.« Da bi bila vedno poslušna Gospodovi besedi in bi s svojim oznanjevanjem prinašala usmiljenje ter prenovljeno zavzetost v ljubezni.
Drugi papežev namen pa je posvečen vsem tistim po svetu, ki živijo v trpljenju zaradi novih sužnosti ali so žrtve vojn trgovine z ljudmi ali mamili ter raznih oblik nasilja. »Da bi njihov tihi klic na pomoč našel čuječo Cerkev, ki s pogledom uprtim v križanega Kristusa, ne sme pozabiti na mnoge brate in sestre, na milost in nemilost prepuščene nasilju.« Papež drugi namen obenem posveča tudi vsem, ki živijo v negotovosti. (RV)