« Nazaj na prvo stran

Praznovali smo 80. letnico ajdovskega župnika Zaletelja

23. november 2023

14. novembra je bil za župljane Ajdovca poseben dan. Naš župnik, gospod Janez Zaletelj, je praznoval 80. letnico.

Možje so pred cerkvijo postavili visok mlaj, na njem se je bleščal čudovit kelih. Mnogo ljudi se je udeležilo maše. Oba pevska zbora sta z izbranimi pesmimi obogatila bogoslužje. Upravičeno, kajti gospod Zaletelj je pravi »ljudski župnik«.  V našo župnijo  je prišel l. 2007. Kmalu smo spoznali, da je čudovit človek, prijazen in gostoljuben, naprednih idej in poln gospodarske zagnanosti.

Uvedel je mnogo novosti in s pomočjo faranov obnovil obe cerkvi in v župnišču na Selih naredil kapelo ter spominsko sobo škofa Gnidovca in pisatelja duhovnika Janeza Kmeta.

V domove starih in bolnih prinaša s svetim obhajilom svetlobo in upanje. Radi pridemo v župnišče, kjer nas vedno rad posluša, svetuje in pogosti.

Čeprav je naša župnija majhna, je v njej »zraslo« že dvaindvajset duhovnikov. Med njimi sta najbolj znana škof Gnidovec in prelat dr. Franc Grivec. Na to smo zelo ponosni.

Veseli smo tudi čudovitega druženja po maši. Ko je gospod župnik prišel iz cerkve, so vsi prisotni zapeli zdravico in njegovo najljubšo pesem. Bilo je svečano in zelo ganljivo.

Hitro postavljene mize so bile prepolne dobrot. Izkazalo se je, da smo župnija, kjer cenimo prijateljstvo in sodelovanje. Gospodu Zaletelju želimo še mnogo zdravih let.

                                                                                                farani Ajdovca