« Nazaj na prvo stran

Praznovanje duhovniških jubilejev na Zaplazu

19. junij 2018

Hvaležnost Bogu za dar poklicanosti v duhovništvo ter v občestvo s svojim škofom so v nedeljo, 17. junija 2018, popoldan v svetišču na Zaplazu izkazali letošnji duhovniški jubilanti novomeške škofije z zahvalno sveto mašo, ki so jo darovali ob somaševanju z novomeškim škofom msgr. Andrejem Glavanom. 

Povabilu škofa k zahvalni sveti maši so se odzvali: zlatomašnik Vinko Dragoš, duhovni pomočnik v Črnomlju (50 let duhovništva), Tone Gnidovec, župnik na Vinici in dekan (30 let duhovništva), ter duhovniki ki praznujejo 20 let duhovništva: Damijan Štih, župnik v Kočevju, Gregor Kunej, župnik v Črnomlju, ter frančiškana p. Krizostom Komar OFM, župnik, in p. Peter Vrabec OFM, kaplan in eksorcist v Novem mestu pri sv. Lenartu. V duhovni šopek zahvale so vključili še dva zlatomašnika: Stanislava Cikaneka iz Londona ter Janeza Demšarja iz Župnije Novo mesto – Šmihel, ki se zahvalne svete maše nista mogla udeležiti. Slavju so se pridružili nekateri sorodniki jubilantov ter predvsem verniki iz župnij, kjer kot duhovniki delujejo.

V homiliji se je škof ob prebrani Božji besedi vsem zahvalil za dar nesebičnega služenja ter da so se pred tolikimi desetletji pogumno odzvali Gospodovemu klicu. Vsakega od jubilantov je v nagovoru med mašo škof na kratko predstavil ter naštel njegove dosedanje duhovniške postaje delovanja. Zahvalna sveta maša je izzvenela tudi kot goreča prošnja Bogu za nove duhovne poklice. Bogoslužje je z ubranim petjem polepšal zbor iz Župnije Črnomelj. Po sveti maši so se jubilanti s škofom in gosti zadržali še ob bratskem druženju.