« Nazaj na prvo stran

Praznovanje Marijinega vnebovzetja na Zaplazu

15. avgust 2021

Upokojeni novomeški škof in apostolski administrator novomeške škofije msgr. Andrej Glavan je ob slovesnem prazniku vnebovzetja blažene Device Marije, 15. avgusta 2021, ob 10. uri predsedoval slovesnemu somaševanju na Zaplazu.

Upokojeni novomeški škof in apostolski administrator novomeške škofije msgr. Andrej Glavan je ob slovesnem prazniku vnebovzetja blažene Device Marije, 15. avgusta 2021, ob 10. uri predsedoval slovesnemu somaševanju na Zaplazu. Med sveto mašo je skupaj z verniki obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji in vodil molitev za novoimenovanga škofa msgr. dr. Andreja Sajeta. S tem se je v novomeški škofiji začela duhovna priprava na škofovsko posvečenje.

Praznovanje pa se je že tradicionalno začelo na predvečer, v soboto, 14. avgusta, s procesijo s svečkami in Marijinim kipom s Čateža na Zaplaz. Procesija je krenila ob 20.00 uri iz župnijske cerkve na Čatežu. Ob prihodu na Zaplaz je sledila sledila sv. maša na trgu ob svetišču na Zaplazu. Somaševanje je vodil vodil dekan dekanije Žužemberk, častni kanonik Franc Vidmar.