« Nazaj na prvo stran

Praznovanje škofove 70-letnice

14. oktober 2013

Novomeški škof msgr. Andrej Glavan, danes, 14. oktobra, praznuje 70-letnico svojega življenja. V hvaležnosti Bogu za dar življenja in njegovo milostno spremstvo v vseh teh letih se v krogu sobratov škofov in duhovnikov, domačih, sodelavcev, prijateljev in znancev že več dni vrstijo praznovanja.
Vsi mu izražamo svoje najboljše želje ob osebnem jubileju in mu želimo obilo Božjega blagoslova ter Marijinega varstva, da bo mogel v duhu svojega škofovskega gesla: "Karkoli vam reče, storite!" še naprej uspešno opravljati vse dolžnosti, ki se v zadnjem času kar množijo.

V soboto, 12. oktobra 2013, je bil 18. uri v novomeški stolnici priložnostni koncert v počastitev 70-letnice rojstva našega škofa Andreja. Nastopila sta Mešani pevski zbor in Komorni orkester Glasbene matice Ljubljana pod vodstvom dirigenta Aleša Makovca. Skupaj s solistko Matejo Arnež Volčanšek in organistom Tonetom Potočnikom so izvedli delo Magnificat Johna Rutterja. Plakat 1, Plakat 2.
V nedeljo, 13. oktobra, pa je so škofu posebno podoknico pripravili Moški pevski zbor sv. Štefan iz župnije Semič, Mešani pevski zbor stolne župnije in trobilni kvintet. Večer je minil v veselem in sproščenem vzdušju ob spominu, da je tudi sam škof dolga leta prepeval v različnih zborih in vodil zbore na svojih nekdanjih župnijah.
Tudi sam praznični dan je bil kljub rednim obveznostim ob ponedeljkih v ljubljanski nadškofiji zaznamovan s praznovanjem v krogu najožjih sodelavcev na obeh škofijah.