« Nazaj na prvo stran

Predpraznični obiski pri gospodu škofu

24. december 2013

Škof Andrej Glavan je v tednu pred božičnimi prazniki sprejel nekaj tradicionalnih obiskov. Že v nedeljo, 15. decembra, so ga v Novem mestu obiskali Skavti 4 dolenjskih stegov in mu prinesli luč miru iz Betlehema in mu predstavili letošnjo poslanico o miru. V četrtek, 19. decembra, je na nadškofiji v Ljubljani sprejel obisk vodstva Nove Slovenije, v petek, 20. decembra, pa pa prav tako v Ljubljani predstavnikov Gasilske zveze Slovenije.
Udeležil se je nekaterih predprazničnih dogodkov: odprl je razstavo jaslic kiparke Lize Hribar v Ljubljani in vseslovensko razstavo jaslic v frančiškanskem samostanu v Novem mestu. Udeležil se je sprejema za predstavnike verskih skupnosti pri Ministru za kulturo, dobrodelnega koncerta Aninega sklada ob 15 letnici njegove ustanovitve, slavnostne seje državnega zbora in proslave ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Pred tem je v ljubljanski stolnici daroval mašo za domovino.
V dneh pred božičnimi prazniki pa si je izmenjal voščila tudi na srečanjih s sodelavci in kanoniki v ljubljanski nadškofiji in v domači škofiji v Novem mestu.