« Nazaj na prvo stran

Prvi ČIPS večer

7. februar 2021

Združenje animatorjev oratorija Novo mesto tudi letos že tradicionalno pripravlja ČIPS večere za mlade. Ti letos žal ne potekajo v živo v Zavodu Friderika I. Baraga v Šmihelu, temveč na spletni platformi Zoom. S tem pa se je glas o naših večerih za mlade razširil po vsej Sloveniji.

Prvi izmed treh večerov je potekal v soboto, 6. februarja, s pričetkom ob 19. uri. Zbralo se nas je preko 110. Pričeli pa smo s sveto mašo, ki jo je daroval salezijanec Jure Babnik v rakovniški kapeli. V goste smo povabili zakonca Tino in Gašperja Berčiča. Spregovorila sta o začetku njune skupne poti, o vseh preprekah in preizkušnjah, ki sta morala premostiti, ter kako se s težavami spopadata danes. Njuni začetki so bili previdni, saj sta si želela, da začneta prav in ne ponavljata napak, ki sta jih storila v prejšnjih zvezah. Odločila sta se za pot vzdržnosti in čistosti. Ne obžalujeta, da sta se odločila za to pot, saj sta se naučila rasti skupaj, skupaj premagovati vse ovire in skušnjave, ki so jima prišle na pot. Stopila sta v zakon pred desetimi leti z mislijo, kaj bo vsak dal v zakon in ne kaj bo dobil. Imata štiri otroke, vendar svoj zakon postavljata pred družino. Iščeta čas zase, za skupne trenutke, obiskujeta zakonsko skupino ter patra, ki jima pomaga, da njun zakon ostane svet. Hvaležni smo jima za vse izrečene besede in nasvete, ki bodo nam mladim zagotovo ostali v spominu, ter nam bodo v življenju v veliko spodbudo.

Pripravljamo še dva ČIPS večera. Naslednji se bo odvijal v soboto, 20. februarja, prav tako ob 19. uri na spletnem portal Zoom. V goste smo povabili duhovnika Matevža Mehleta, ki bo spregovoril o ustvarjanju kvalitetnih odnosov ter kako pomembni so odnosi na sploh.

S prijavo boste povezavo do spletnega dogodka dobili po e-pošti: https://forms.gle/9Rn3w5zdiSLkqZ4u5

Dogodek pa lahko poiščete tudi na Facebook strani ZAO Novo mesto: https://fb.me/e/JL0YuS50