« Nazaj na prvo stran

Romanje križa SDM po Dekaniji Novo mesto

6. marec 2023

V prvih dneh meseca marca je križ Svetovnega dneva mladih obiskal tudi dekanijo Novo mesto. Namen romanja križa je, da bi se mladi povezali v molitvi in prošnji za Svetovni dan mladih, ki bo letos potekal v Lizboni na Portugalskem.

V dekaniji je bil križ najprej prisoten na spomladanski pastoralni konferenci, kjer so duhovniki novomeške škofije ob njem molili za mlade, pa tudi za sobrate duhovnike, ki jih preiskuša bolezen. 

Osrednja pobožnost je potekala v petek, 3. marca 2023, ko so mladi ob molitvi križevega pota križ ponesli na Trško goro. V križevem potu smo premišljevali ob mladih, ki so jih zadele razne preiskušnje in kako se njihovo trpljenje združuje s Kristusovim. Križ je zaradi svoje velikosti bil že sam po sebi 

V soboto, 4. marca 2023, pa je križ obiskal Baragov zavod, kjer je postekalo srečanje animatorjev oratorija »Animastart« v pripravi na letošnji oratorij. V večernih urah so križ obiskali tudi skavti. 

Zadnja postaja križa v novomeški dekaniji je potekala v stolnici sv. Nikolaja, kjer so domači mladinci križ slovesno prinesli in ob njem obhajali nedeljsko sveto mašo.