« Nazaj na prvo stran

Romanje na papežev obisk v Sarajevu

8. maj 2015

Papež Frančišek je naznanil: »Dragi bratje in sestre, želim oznaniti, da bom v soboto, 6. junija, če bo Bog hotel, šel v Sarajevo, glavno mesto Bosne in Hercegovine. Od sedaj naprej vas prosim za molitev, da bo moj obisk teh dragih ljudstev spodbuda za katoliške vernike, da bo prebudil rast dobrega in bo prispeval k utrjevanju bratstva in miru, medverskega dialoga in prijateljstva.«

SARAJEVO – mesto na prepihu med Vzhodom in Zahodom. Med  modernimi stolpnicami se dvigajo vitki minareti đamij, sredi katerih stoji mogočna katoliška katedrala, zraven židovska sinagoga in le malo vstran pravoslavna cerkev s samostanom. Življenje v modernem Sarajevu teče po širokih avenijah s tramvajskimi progami med številnimi palačami in olimpijskimi objekti. V središču pa je pravi vzhodnjaški SUK – znamenita BAŠČARŠIJA, kjer se v trenutku znajdete v pravljičnem svetu Osmanskega imperija.

DATUM: 5./6. – 7. junij 2015

1./2. DAN: SLOVENIJA – SARAJEVO

Odhod avtobusa ob 23.00 uri in vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice v Sarajevo, kamor bomo prispeli v jutranjih urah. Čas za zajtrk in osvežitev, nato pa namestitev v hotel. Voden ogled mesta in nekaj časa za samostojne oglede, odvisno od urnika in programa vezanega na obisk papeža. Nočitev.

2. DAN:  SARAJEVO – MOSTAR – MEĐUGORJE -  SLOVENIJA

Po zajtrku odhod in vožnja do Mostarja, kjer bomo naredili krajši postanek za ogled. Sledi vožnja do Međugorja. Maša. Po želji se bomo povzpeli na »Brdo ukazanja«. Nekaj časa za samostojne oglede in molitev. Pozno popoldne pa vožnja proti domu.

CENA: 88  EUR  na osebo (najmanj 40 oseb),

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, dodatnega voznika, nočitev in zajtrk v hotelu 3*, vse oglede in vstopnine po programu, spremstvo duhovnika, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo romanja

Prijave zbira župnik v Metliki (tel. 041 816 822) do 24. maja oz. do zapolnitve avtobusa.


Program romanja!