« Nazaj na prvo stran

Škofijsko srečanje kolednikov 2016

11. januar 2016

Med božičnim časom (in šolskimi počitnicami) so po župnijah novomeške škofije romale skupine kolednikov, ki so tudi letos oznanjali Kristusovo rojstvo in zbirali sredstva za otroke v misijonih. Tako je bilo v soboto, 9. januarja 2016, škofijsko srečanje kolednikov v novomeški stolnici. Zbralo se je okrog 100 kolednikov in nekaj spremljevalcev. Koledniki so poromali skozi sveta vrata v novomeško stolnico, kjer je bila škofova maša. Po maši je v škofijski dvorani sledil sproščeni program z družabno igro in kosilo s picami.

Z letošnjimi zbranimi darovi bodo pomagali misijonarjema Jožetu Adamiču in Tonetu Kerinu z Madagaskarja pri gradnji dveh osnovnih šol v krajih Befotaka in Marofahiry, Poloni Berlec iz Salomonovih otokov pri gradnji cerkvenega šolskega centra, s. Dorici Sever iz Kanade pri ureditvi skupnih prostorov na misijonu, s. Agati Kociper iz Brazilije pri izvedbi delavnic indijanske obrti, Tomažu Mavriču iz Ukrajine pri dograditvi in opremi hiše za mlade odvisnike ter s. Poloni Švigelj iz Senegala pri gradnji osnovne šole.

Trikraljevsko akcijo od leta 1994 organizira Misijonsko središče Slovenije in s tem oživlja nekdanji običaj koledovanja.

Knjižica koledovanja 2015-16.

Kakor so trije modri prepotovali dolgo pot z vzhoda, da so počastili novorojenega Odrešenika in mu darovali svoje darove, danes koledniki opravijo svojo pot po domovih, prinesejo veselje družinam, obenem pa zbirajo darove za misijonske otroke, ki so živijo v revščini.