« Nazaj na prvo stran

Škofijsko srečanje kolednikov 2017

16. januar 2017

V soboto, 14. januarja, ko se je slovenska pokrajina prebujala v snegu, se nas je okoli 70 kolednikov z njihovimi spremljevalci in domačimi duhovniki srečalo na vsakoletnem srečanju kolednikov v novomeški stolni župniji sv. Nikolaja. Srečanje smo pričeli s sveto mašo, ki jo je daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Pri sveti maši so z uvodi in prepevanjem pesmi sodelovali koledniki sami. Bogu smo se zahvalili za vse lepe trenutke, izkušnje in milosti, ki smo jih prejeli v dneh koledovanja. Po sveti maši smo se segreli s toplim čajem, nato pa v škofijski dvorani prisluhnili mesečni misijonski izkušnji študentke Sare Berkopec iz Novega mesta, ki se je letos poleti skupaj z sedmimi drugimi slovenci udeležila prostovoljskega programa POTA na Madagaskarju. Tako so se koledniki še bolj povezali z misijonom, za katerega so zbirali prispevke.

Z letošnjo trikraljevsko akcijo so otroci zbirali prispevke tudi za projekte na Madagaskarju pri misijonarjih Janezu Krmelju, Janezu Mescu, Matevžu Strajnarju in Tonetu Kerinu.

Po zanimivi predstavitvi je sledilo še kosilo, na katerega so mladi koledniki komaj čakali – pričakale so jih tople pice iz Jernejevega hrama. Po končanem kosilu so nekateri od daleč šli pogledat še jaslice v frančiškansko cerkev in se polni lepih misijonskih in koledniških vtisov vrnili misijonarit na domače poljane.

Matej Gnidovec, škofijski animator za misijone