« Nazaj na prvo stran

Škofijsko srečanje kolednikov 2023

7. januar 2023

V soboto, 7. januarja, je potekalo škofijsko srečanje kolednikov v župniji Šentjernej. Zbralo se je kar nekaj koledniških skupin iz naše škofije, vendar je še veliko tistih, ki se srečanja niso mogli udeležiti.

Prišle so skupine iz Kočevja, Čateža ob Savi, Velike Doline, Krškega, Kostanjevice in Št. Peter - Otočca. Srečanje smo pričeli s sveto mašo v župnijski cerkvi, ki jo je daroval novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje. Zahvalil se jim je za njihovo sodelovanje v misijonski akciji in za njihovo pričevanje vere ter jih spodbudil naj ostajajo na poti in sledijo zgledu svetih treh kraljev, ki so počastili Jezusa. Srečanje smo nadaljevali z župnijski dvorani, kjer se svojo misijonsko zgodbo predstavila Helena Škrabec Travnik, ki je bila 13 let v misijonu na Madagaskarju. Otroci so pokazali izredno zanimanje za delo in življenje v misjonih in veliko povpraševali o življenju otrok na Madagaskarju. Šentjernejski mladi so za kolednike pripravili orientacijsko igro za potep po Šentjerneju, kjer so spoznavali značilnosti kraja, šentjernejskega petelina, Plečnikov čaj, učno pot ...  Polni novih spoznanj in doživetij so se vrnili in se okrepčali s slastnimi picami v restavraciji Pri farovžu.

Hvala duhovnikom, staršem, spremljevalcem, predvsem pa otrokom, ki so v svojem počitniškem času si vzeli čas za koledovanje in tako prinašali veselje božične skrivnosti na domove širom po naši škofiji!

Matej Gnidovec, referent za misijone