« Nazaj na prvo stran

Škofijsko srečanje kolednikov

16. januar 2015

Med božičem in praznikom svetih treh kraljev so koledniki obiskali domove po svojih župnijah. Trije kralje prinašajo veselo vest, da se je rodil Jezus, Zveličar; na svoji poti pa zbirajo darove, s katerimi pomagajo slovenskim misijonarjem pri svojem delu. Letos bodo denar namenili za gradnjo šol in doma za odvisnike.

V soboto, 10. 1. 2015, pa so imeli koledniki zaključek. Iz naše škofije smo se zbrali v stolni cerkvi v Novem mestu. Zbralo se je okoli 150 kraljev in kraljic, angelov, pastirjev, ki so sodelovali v trikraljevski akciji. Najprej smo imeli sveto mašo, ki jo je daroval škof Andrej Glavan, pri maši smo s petjem in branjem vsi sodelovali. Po maši pa je v dvorani potekal kviz. Pri kvizu so sodelovale štiri dekanije: Kočevje, Črnomelj, Leskovec in Žužemberk. Ostali pa smo navijali za svojo dekanijo. Ekipe so se morale prebiti čez 4 sklope kviza. Preverjali smo njihovo znanje o slovenskih misijonarjih, o Cerkvi na Slovenskem ter poznavanje Svetega pisma. Med kvizom smo se tudi nasmejali.  Zmagovalci kviza so bili predstavniki dekanije Leskovec, drugo mesto je dosegla dekanija Kočevje, tretje mesto pa dekanija Črnomelj.

Med kvizom nam je nekaj besed namenil tudi ravnatelj za misijone, Stane Kerin. Po končanem uradnem delu, pa so nas že čakale pice.

Urška Kerin, Krško