« Nazaj na prvo stran

Škofov obisk v Petrovem vrtcu

12. december 2022

V petek, 9. decembra 2022, nas je obiskal naš škof msgr. dr. Andreja Saje. V spremstvu gospoda župnika, direktorja Petrovega vrtca, je obiskal vsako skupino posebej.

Gospod župnik ga je seznanil z delovanjem vrtca, vsebinami in načinom dela. V letošnjem šolskem letu je v ospredju sveti Frančišek in njegova pesem Hvalnica Stvarstva.

Predstavil mu je osebje vrtca, vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic ter otroke, ki so naši varovanci.

Gospod škof se nam je predstavil in povedal, kaj dela. Pokazal nam je škofovsko palico, na kateri je upodobljeno velikonočno jagnje, mitro, križ oz. pektoral in pas ali cingulum. Slednji je bil otrokom še posebno zanimiv, saj so videli, kako se ga na hitro razvozla in ponovno zvije skupaj. Otroci so mu v nadaljevanju obiska razkazali igralnico in mu povedali, da so zavetniki našega vrtca svetega Peter, sveti Jožef in Marijino brezmadežno Srce.

Obisk smo sklenili s pesmijo, molitvijo in škofovim blagoslovom.

To je bil prvi daljši obisk škofa v vseh letih delovanja Petrovega vrtca, ko se nam je res posvetil in nas pozorno spremljal, zato smo ga bili še toliko bolj veseli. Tudi on je prišel k nam z veseljem in velikim zanimanjem za nas, saj smo edini katoliški vrtec v naši škofiji.