« Nazaj na prvo stran

Škofova maša v domu starejših Gabrje

10. februar 2020

Novomeški škof Andrej Glavan je v četrtek, 6. februarja 2020, obliskal dom starejših Penzion Ivanež v Gabrju pri Brusnicah.

Novomeški škof Andrej Glavan je v četrtek, 6. februarja 2020, obliskal dom starejših Penzion Ivanež v Gabrju pri Brusnicah. Podobno kot ostale domove starejših na področju novomeške škofije, škof ta dom vsako leto obišče v bližini praznika Lurške Matere Božje. Dom duhovno oskrbuje domači župnik g. Alojzij Brce.

Škof je zbrane gojenke doma, domače osebje in nekatere sosede, ki so se zbrali k sv. maši, nagovoril z besedami letošnje poslanice papeža Frančiška za svetovni dan bolnikov, ki letos vabi vse bolne in preizkušane z Jezusovimi besedami: Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek. (Mt 11,28) Jezus nam ponuja svoje usmiljenje. Po papeževih besedah je poleg telesnega zdravja potrebno poskrbeti tudi za človeško toplino, tolažbo, spremljanje. Le kdor je sam doživel preizkušnjo, je lahko blizu tudi drugim, ko se znajdejo v stiski. Cerkev je poklicana biti tak kraj tolažbe in duhovnega počitka. Zato papež spodbuja tudi zdravstveno osebje, negovalce in svojce, da bolnike spoštujejo tudi kot osebe in jim poskusijo v danih razmerah ponuditi najboljše tudi na osebni ravni.Škof se je v tem duhu zahvalil tudi osebju doma, ki s pozornostjo skrbi, da se oskrbovanci v domu dobro počutijo in jim ustvarjajo kolikor mogoče domače vzdušje.