« Nazaj na prvo stran

Spodbuda k molitvi pred družinskim referendumom

3. december 2015

Dragi verniki, drage družine, dragi duhovniki!

Po nedavni odločitvi Ustavnega sodišča, da referendum o Zakonu o družinskih razmerjih je dopusten, torej stopamo v zadnji čas priprave, preden bomo odločali o tem, da se ohranijo vrednote tradicionalne družine, kakršno je ustvaril Gospod. Kristjani po Kristusovem zgledu ne smemo nikogar obsojati, vendar je naša dolžnost, da spoštujemo in oznanjamo resnico, ki jo je Bog položil v sam red stvarstva in tudi potrdil s svojim razodetjem v Svetem pismu.

Zato v Cerkvi na Slovenskem odločno podpiramo prizadevanja »Koalicije Za otroke gre!« in nasprotujemo uvajanju trenutnih novosti na področju družinske zakonodaje.

Vse vernike, duhovnike, družine, starejše in bolnike zato vabim k 40-dnevni molitvi rožnega venca za uspeh družinskega referenduma, za ohranitev vrednot družine in Božji blagoslov našega naroda. Rožni venec lahko molite po domovih ali skupaj v župnijskih občestvih. Kjer zmorete, naj se vsako sredo po župnijah izpostavi Najsvetejše za pol ure, da pred Njim skupaj zmolite rožni venec s prošnjo k Troedinemu za vodstvo Svetega Duha in Marijino varstvo.

Dragi verniki, drage družine! V hvaležnosti za vse vaše molitve in z veselim upanjem, da more poglobljena molitev roditi tudi resnično prenovo družinskega življenja, kličem na Vas Božji blagoslov!

msgr. Andrej Glavan
novomeški škof