« Nazaj na prvo stran

Srečanje članov ŽPS na Zaplazu

24. april 2013

V nedeljo, 21. aprila 2013, popoldne je na Zaplazu potekalo osrednje letno škofijsko srečanje članov Župnijskih pastoralnih svetov in drugih župnijskih sodelavcev. Zbralo se je okoli 200 župnijskih sodelavcev iz cele škofije (iz dekanije Kočevje je prispel kar cel avtobus) in nekaj več kot 20 duhovnikov ob novomeškem škofu Andreju Glavanu.

Program se je začel z molitveno uro pred najsvetejšim, ki so jo ob nedelji Dobrega pastirja - svetovnem dnevu molitve za duhovne poklice - posebej sooblikovali novomeški bogoslovci z osebnimi pričevanji o njihovi poklicanosti in času oblikovanja v bogoslovju. Bogoslovci so se ta dan vračali z izkušnje pastoralne prakse, ki so jo čez vikend opravljali vsak na eni od župnij novomeške škofije.

Sledila je slovesna sv. maša, ki jo je ob somaševanju duhovnikov vodil gospod škof. V pridigi je poudaril pomen duhovnikove prisotnosti v krščanskem občestvu in molitve za nove duhovne poklice.

Po maši je bila pred cerkvijo priložnost za sproščen prijateljski klepet ob pecivu in pijači v lepem spomladanskem vremenu. Srečanje je pod vodstvom msgr. Franceta Dularja pripravljal Škofijski odbor za ŽPS. Prvo tako srečanje je bilo 6. maja lansko leto. V letošnjem pastoralnem letu pa za člane ŽPS poteka tudi cikel srečanj v okviru branja PIP in priprave na pisanje župnijskih pastoralnih načrtov v letu 2013/14. Naslednje - tretje po vrsti - srečanje za animatorje ŽPS bo tako v soboto, 15. junija, ob 9.30 v Baragovem zavodu v Novem mestu.