« Nazaj na prvo stran

Srečanje mladih kolednikov novomeške škofije

16. januar 2024

V soboto, 13. januarja, se je 90 kolednikov z njihovimi spremljevalci in domačimi duhovniki srečalo na vsakoletnem srečanju kolednikov v župniji Novo mesto-Šmihel.

Srečanje smo pričeli s sveto mašo, ki jo je daroval škofijski animator za misijone, gospod Matej Gnidovec. Pri sveti maši so z uvodi in prepevanjem pesmi sodelovali koledniki sami. Pri sveti maši smo se zahvalili Bogu za vse lepe trenutke, izkušnje in milosti, ki smo jih prejeli v dneh koledovanja. Po sveti maši smo se  odpravili v Zavod Friderik I. Baraga, kjer smo prisluhnili izkušnji laiških misijonarjev Katje in Matevža Strajnarja. Pokazala sta nam fotografije iz Madagaskarja, kjer sta delovala in tudi pokazal, kaj vse se je naredilo s prispevki trikraljevske akcije. Z letošnjo trikraljevsko akcijo so otroci zbirali prispevke za projekte slovenskih misijonarjev v Ugandi, Ruandi, Angoli, Braziliji, Etiopiji, Madagaskarju in Albaniji.

Po zanimivi predstavitvi je sledilo še kosilo, na katerega so mladi koledniki komaj čakali – pričakale so jih tople pice. Po končanem kosilu so se mladi koledniki polni lepih misijonskih in koledniških vtisov vrnili misijonarit na domače poljane.