« Nazaj na prvo stran

Študijski dan o KKC

20. marec 2013

Ljubezen do Kristusa in Cerkve

Danes, v sredo, 20. marca, je v Baragovem zavodu v Šmihelu pri Novem mestu potekal škofijski študijski dan o Katekizmu Katoliške Cerkve. Željo po posebnih študijskih dnevih o katekizmu je izrazil zaslužni papež Benedikt XVI. v apostolskem pismu Vrata vere, v katerem je napovedal začetek leta vere. V prvem delu je spregovoril prof. dr. Anton Štrukelj, velik poznavalec KKC, in je predstavil Katekizem kot pripomoček za našo rast v veri ter ljubezni do Jezusa Kristusa in njegove Cerkve. V drugem delu pa je s. mag. Brigita Zelič, voditeljica katehetsko pastoralne šole, spregovorila o uporabi Katekizma pri katehezi, pri čemer je potrebno paziti, da naš verouk ne bo zgolj podajanje informacij, temveč prenašanje vere preko osebnega odnosa in v konkretnih okoliščinah. Čeprav ali morda ravno zato, ker se je zbrala le manjša skupina udeležencev (20), med njimi tudi škof Glavan, je študijski dan omogočil bolj domače vzdušje in sodelovanje s predavateljema.

Med idejami študijskega dneva je tudi ta, da bi se podobno kot za Katekizem pripravilo tudi kompendij Koncilskih odlokov.

 

Več o letu vere najdete na naši podstrani. Pobrskajte tudi med gradivi na spletni strani Slovenskega pastoralnega sveta.